Euro dit is de motorola x 20, pro de motorola x, 20 pro moet het net als een broertje die pas reviewen vooral hebben van zijn ontwerp de naam is het misschien een, beetje gek de vorige motorola edge had een edge. Scherm daarom heten die ook zo deze heeft nog steeds zo maar heeft niet meer zon het scherm was een beetje apart maar goed het is wel een, hele, mooie, smartphone, hij heeft de aluminium rand en glazen voor en achterkanten niet glazen achterkant die is licht gebogen de Kleur is een beetje in donkerblauw ik vind, een, hele, mooie, kleur er is ook. Een witte met wat, parelmoerachtige effecten en ja, het ziet er gewoon allemaal echt heel, goed, uit vind ik hij is 8 mm. Dun dus dat is lekker dun en ook. Dat is fijn en toestel is ook niet te zwaar, moet, wel zeggen dat de ontwerp een, nadeeltje heeft en dat is dat de camera bubble. Relatief groot is vind. Dat op zich, niet zo, erg maar in combinatie met, die hele dunne en wat lichte body betekent het wel dat, hij, op, tafel een, beetje wiebelt de telefoon had verder duidelijk niet zoveel ruimte voor een, krachtige spier tijdens het en speakertje hier aan de onderkant dus de Speaker boven het scherm, je wordt echt alleen voor gesprekken gebruikt en die klinkt en klein beetje schel en mist, gewoon wat ruimte en telefoon is niet. Volledig waterdicht, maar, wel, spatwaterbestendig, hij, heeft daarnaast een vingerafdrukscanner die zit op de zijkant, zit een, beetje aan de hoge.

Kant, op mij betreft er is gewoon iets moeilijk te bereiken het is geen drama, maar net niet helemaal handig en andere zijkant zit een, google assistant knopje, natuurlijk zit ook de volume, knop aan de zijkant en die, zit nog, hoger dan die, vingerafdruk scanner die trouwens, ook De power knop is ja, het is niet. Ideaal maar het is zeker. Ook niet heel, erg het scherm van deze motorola x 20. Pro is een 67 inch, full hd, plus scherm een oled scherm met de vesting snelheid van 144. Hertz dat is heel, erg snel en dat betekent dat alles weer heel, vloeiend, uitziet, nou, moet, ik zeggen dat het verschil met de 90, het scherm, ook niet zo erg merkbaar is maar, het is wel, gewoon een, ontzettend, mooi, schrijn, dat, het, mooie, kleuren, weergeeft lekker helder Is een hoog contrast, heeft een eigenlijk is het gewoon een, ontzettend goed scherp waar ik niks op aan te merken heb de prestaties van de edge 20 pro zijn goed zit de snapdragon, 800 70 chipset en 12 gigabyte werkgeheugen in 12, gigabyte werkgeheugen is echt. Lekker veel die snapdragon. 800 70 chip is niet de snelste chip van dit moment maar daar bespaart motorola ook weer iets op de prijs van dit toestel het is niet de snelste chipset in deze klasse maar hij is wel echt ruim snel genoeg en ik moet ook zeggen het verschil met Een telefoon met zon, snapdragon 1888 jib wat de snelste chip van dit moment is vind ik niet heel.

Erg groot met is net merkbaar, maar voor heel, veel gebruikers zal het ook niet merkbaar zijn kortom de prestaties van dit toestel zijn gewoon top hij was ook 5g ondersteuning zoals, je van een ipad smartphone mag verwachten dus dat, zit, ook, wel goed dan software. Qua gebruikservaring was dat altijd al een van de sterke, punten van motorola kruip deed beleid was dat het een van de zwakke punten van motorola maar daar is verandering in gebracht deze motorola edge 20 pro krijgt twee jaar en grote breed en drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates en Dan zeker niet langs de wat, je kan krijgen in deze klasse maar het, is wel gewoon ruim voldoende en die. Maandelijkse beveiligingsupdates, ze, zijn ook heel, netjes, daarmee loopt motorola gewoon in de pas met de concurrentie en dat is dus. Prima die. Software zelf is bijna een. Schone android ervaring android 11 op dit moment zit een, paar, handige, toevoegingen, mijn, favoriet, schudden, om de zaklamp aanzetten dat is heel, handig als, het donker is en je bijvoorbeeld even die. Je slot moet vinden dus dat, vind ik, erg fijn verder zijn er nog, wat toevoegingen, wat, handige widgets bijvoorbeeld veel zit in de motorola, app gecentreerd waar, je nog wat dingetjes, kan instellen dat zijn orbison display dat, soort, dingen ja, het zit, gewoon, allemaal heel, erg goed. In elkaar, leuke extra is ready for and ready for is een. Soort van desktop ervaring op, je smartphone dan moet, je hem aan een, groot scherm aansluiten met een, usb c kabeltje.

com de speciale, ready for kabel zijn die krijg, je je veel gevallen ook meegeleverd met de toestel dat kan ook, gewoon, een, standaard, usb c kabel, zijn ik Heb bijvoorbeeld een monitor met een, usb c en dokter in als het kabel die normaal in mijn laptop prikt in dit toestel prik dan krijg ik ook die ready for ervaring heb, je een, soort van desktop ervaring en op een, scherm best handig, als, je, even je Laptop die bij de hand. Hebt of als, je ergens anders bent waar wel een scherm is en geen laptop heb of als. Je bestanden nodig hebt die op, je telefoon staan het is geen, functie die, ik super vaak, zou gebruiken maar het is wel een, handige extra om te, hebben de cameras van de motorola edge 20 bijzonder zijn, drie cameras, een, grote, camera en zoe camera en een, normale Camera dat is niet, zo bijzonder maar die zon, camera zelf is wel. Bijzonder dat is namelijk een, periscoop, je seizoen camera hij verbruikt aan sum niveau van vijf keer het is een. 16 megapixel camera en daarmee kun, je gewoon heel, erg ver inzoomen en maakt op mooie fotos het is niet. De beste, zon camera die, ik ooit, heb, gezien, op een, smartphone, waar hij maakt wel, gewoon, echt, goede, ingezonden, fotos, ook de grote, camera maakt, frima blaadjes. Dat is een 8 megapixelcamera trouwens en die, kan ook, dienst, doen, als macro camera dat is met, selfie lens maar, dan kom, je dichtbij een object, focus, die daarop en kan.

Je dichterbij komen dan met de hoofdcamera die hoofd camera dat, zijn, 100 8 megapixel camera en daarbij moet zeggen die valt me een, klein, beetje, tegen, hij, maakt, opzich, mooie, fotos, maar ja, het is in veel omstandigheden toch, wat, minder dan, je van een, high een, smartphone Mag verwachten als bijvoorbeeld donker is dan zijn fotos, wat, sneller bewogen en de is ook niet. Gigantisch goede de nachtmodus zoals, je in veel high en smartphones wel heb is echt. Donker is is er 10 nachtmodus aan dan krijgt? U gewoon nog steeds niet heel, veel beeld, verder zijn de fotos, voorzien van mooie kleuren de dynamisch race, wat, iets, hoger gekund maar is op zich goed dus bij goed licht maakt, hij, op zich, prima fotos maar de camera is zeker niet een van de voordelen van Dit toestel de selfiecamera is van onze, 32 megapixel camera die zit in het, scherm verwerkt die, maakt ook aardige fotos maar is ook geen hoogvlieger dan de batterij dat is wel een, sterk, punt van deze telefoon heeft een 45 100 millioen per uur batterij kan met 30 Watt opladen hij kan niet draadloos laden, zowel niet draadloos laden, als 30 watt laden zijn niet beste wat, je kunt krijgen maar de 30. Wat is nog steeds lekker snel en de batterij gaat gewoon lekker lang, mee ik noem er met gewoon gebruik of redelijk intensief gebruik twee dagen mee door. Dat is helemaal prima en daarmee scoort telefoon bovengemiddeld dus die batterij, dat is wel, een pluspunt al met.

Al is de motorola x, 20, pro een fijne high end smartphone die er vooral heel, erg, mooi uit ziet de telefoon, kost 640 euro en valt er mee ja, een beetje in de bodem van het, high end segment, maar wel, een, klasse, waarin, telefoons, gewoon, voor de Meeste mensen ruim voldoende zijn dat, geldt, ook, voor, dit, toestel, hij, snel, hij, heeft, een, mooi, scherm hij is prettig in gebruik heeft goede software met nu, wel een, prima update beleid hij ziet er wel heel, erg, mooi, uit, maar, ik, moet, ook, zeggen dat. We een aantal vlakken zijn waar die niet helemaal het beste is wat. Je voor dit geld kan krijgen de camera, erbij voelt iets meer van verwacht en de telefoon is brood ook niet volledig waterdicht en kan niet draadloos opladen dat is allemaal. Geen drama en als. Jij die camera bijvoorbeeld, niet, zo, belangrijk vindt dan is dit gewoon echt, een, hele, goede telefoon het is niet.

https://www.youtube.com/watch?v=M4hQJ-3ND_M