Als je een budget toestellen hebt dan zou het zomaar, kunnen, zijn dat, je nog tot april of mei moet wachten dat is natuurlijk wel jammer voor, het eerst in jaren is het design van android op de schop gegaan sinds de android 5 hebben. We all material design, nou nu, is daar soort evolutie van die, heet material, you en zoals, je misschien zou verwachten aan dan van de naam is die. Versie helemaal, af te stemmen, op jouw voorkeuren de grootste verandering waar dat meteen, je ziet en ook meteen de meest. Opvallende verandering is dat het thema van het toestel zicht kan afstellen op de kleur van je bol peper als de functie die in principe. Pixel exclusief is maar samsung heeft hem in ieder geval ook al in zijn software gestopt, ik, verwacht, dat, wel, meer, fabrikanten, dat, gaan, doen het is best wel tof, als, je een achtergrondfoto met veel rood bijvoorbeeld hebt dan zullen ook de icoontjes van de interface, groot worden Nou dat kun, je allemaal kiezen de komen een, aantal, voorgestelde kleurenschemas basis van die achtergrond en je kan natuurlijk ook nog zeggen dat, je dat niet wil en gewoon voor het standaardthema gaan verder zijn bijvoorbeeld widgets ook, wat flexibeler geworden de klok, widget heeft nu, allerlei, verschillende, Vormen en ook de google foto widget dus daarin is ook iets meer aan te passen naar, je eigen smaak en wat ook opvalt is dat. Er heel, veel kleine dingetjes zijn veranderd animatie, zien er wat anders uit met standaard notificatie paneel, als, je van je homescreen naar beneden veegt dat ziet er, anders uit en zo zijn er allerlei kleine visuele aanpassingen die ervoor zorgen dat en 212 echt weer een, stuk frisser.

En moderner voelt en dat, vind ik wel heel, erg, tof, speerpunt nummer 2 van android 12 is privacy en dat merk, je zowel in de interface en de menus, als ook onder de motorkap is mijn veld, stukje, onder de motorkap, deze nieuwe, zogenaamde, private computer or toegevoegd En wat hij doet is eigenlijk, trainingsdata voor die achtige applicaties op de telefoon op het toestel zelf opslaan en gebruiken voor die training in plaats van dat dat in de cloud gebeurt op, wat, eerder zo was daardoor, hoeft die data. Je telefoon is niet te verlaten en wordt dat wat veiliger meer in het oog springend is het nieuwe privacy dashbord dat zit in de instellingen, en daar kun, je zien welke applicaties welke machtigingen gebruikt hebben de afgelopen tijd dus dan kun, je heel, makkelijk uitvinden of bijvoorbeeld Een applicatie de microfoon gebruikt wat, je misschien wel niet wilt en daar kun, je ook de instellingen voor die machtigingen makkelijk aanpassen en wat ook nieuw is het dat, je voor het eerst de machtigingen voor alle applicaties dus door, het hele, systeem, uit, kan zetten, je kan Bijvoorbeeld zeggen ik wil gewoon niet dat camera gebruikt wordt dan zet, je alle machtigingen voor de camera, uit kan geen enkel applicatie die meer gebruiken en weet, je dus zeker dat, je niet per ongeluk onder de motorkap opgenomen wordt er een applicatie die hele, kamer, waar toegang Uitschakelen is natuurlijk wel vrij drastisch, je het kan ook iets minder drastisch namelijk, je kan heel, makkelijk zien, wanneer een applicatie die camera gebruikt, komt dan een icoontje in de rechter, bovenhoek zoals, rest dat, inmiddels, ook, al doet, en daarmee zie, je heel, snel van ok, mijn Applicatie is de camera, aan hebt, duiken, laatste, handige toegevoegde privacy functie is dat.

Je nu, je locatie precies of ongeveer kunt delen en daarmee krijgen applicaties die dat niet nodig hebben wel toegang tot wijn ongeveer bent maar niet toegang tot je precieze locatie kunt bijvoorbeeld denken aan een weer app is natuurlijk heel, handig als die, weet waar, je bent om Dan het weer te kunnen laten zien op die plek maar daarvoor maakt het echt niet uit of die, het locatie, op 5 meter nauwkeurig weet of de locatie op 50 meter nauwkeurig weet dat, kun, je de eerste keer dat, je een, applicatie opent instellen en dat is Natuurlijk ook mooi dat zijn de 2, groot speerpunten van android 12 is natuurlijk zeker niet enige dat er veranderd is er zijn ook heel, veel, kleine dingetjes, veranderd, daarbij, zijn, een, aantal, opvallende, toevoegingen, zoals, scrollende screenshots en een game modes die zaten, eigenlijk al in de meeste, Android schillen dus de meeste gebruikers zullen daar niet zoveel van merken pixel gebruikers natuurlijk wel en als meteen een, mooi bruggetje naar, je ervaring met android 12 dat die nogal, kan verschillen. Dat is natuurlijk altijd zo geweest bij android en ja, mijn ervaring met deze pixel en met de samsung galaxy s; 21 illustreert dat, mooi, bij, deze, pixel voelt, android 12 echt helemaal nieuw en fris bij de samsung galaxy s 21 is dat, eigenlijk niet zo de one. You why software van samsung ziet er, nog, steeds, grofweg, hetzelfde uit als, die er al uit zag met notificatiecentrum is bijvoorbeeld nauwelijks aangepast en dan heeft samsung de zelfs nog voor gekozen om wel die icoon kleuren op de achtergrond.

In te stellen nou dat is iets. Dat de fabrikant ook moet inbouwen stel dat de fabrikant dat niet doet dan blijft de helemaal weinig over van het nieuwe android 12 ontwerp en zou het dus zo, maak, puree dat, je eigenlijk bijna geen, verschil, ziet, dus ja, dat android, 12 een, nieuw, ontwerp, heeft, gekregen, Dat is heel, leuk, maar, dat, hoef, je niet perse te merken dat, geldt, niet voor die, privacy features, die zitten echt in android 12 ingebouwd en wel een, fabrikant, daar, natuurlijk, wel, het een en ander aan kan toevoegen of aanpassen is dat. Wel iets wat, je altijd zal merken en conclusie en rood 12 heeft twee grote voordelen het vernieuwde ontwerp en die privacy functie en daarmee is het. Op zich een, hele mooie upgrade ten grotere kreet dan android de laatste tijd was maar aan de andere. Kant is het. Wel een upgrade waar niet iedereen iets aan zal hebben dat, heeft, aan ene kant, maken dat de schil van jouw, smartphone dat ontwerp, helemaal, kan verbergen en aan de andere kant, dat die privacy, functies op, zich, vind, hele, goede, zaak, dat, ze, er, op, zitten, maar, aan De andere kant is het: ook maar net iets waar, je heel, veel om het geven en ik ben persoonlijk, niet zo heel, erg, bang, voor mijn privacy, binnen mijn smartphone gebruik en ja, voor mij maakt, het dus, eigenlijk, helemaal, niet zoveel uit of ik nou android 11 Of android 12 gebruik op dat gebied wat is echt heel, erg, persoonlijk, maar, als privacy, je niet zo erg genteresseerd en je ook een, fabrikant hebt die nogal een, sterke schil over die android software ligt dan zou het wel, eens, kunnen dat, je eigenlijk bijna helemaal, niks Van die intro 12 uur treedt gaat merken en dat is natuurlijk toch ook wel, weer jammer, ik ben smartphone van dominique bedankt voor het kijken van deze, video ben benieuwd, wat jij, er van vond of je meer software, achtige videos, wilt zien, laat, het zeker, even weten.

https://www.youtube.com/watch?v=KVwM3dtGsYA