Mark III is qua ontwerp een traditioneel Sony, doosje, zoals ik altijd noem Hij is bij ons werkt echt, anders dan de meeste andere Smartphones, zijn, bijvoorbeeld geen Notch in het scherm maar een heel klein randje aan de boven en onderkant maar daarmee zijn de schengenlanden in principe. Wat groter dan bij de meeste andere smartphones en andere kant is het. Wel mooi symmetrisch en ging, het zeker niet storen en toen zei ik dan 219 schermhelderheid sowieso heel, erg lang is en dat is een 61 inch scherm En dat betekent dat het toestel ook heel. Actief contact is het. Ontwerp verder strakheid van aluminium en glas, aluminium brandglazen voor en achterkant afwerking is prima moet wel zeggen dat de achterkant klein beetje hol aanvoelt dat net iets af aan de luxe ervaring verder is het ontwerp natuurlijk, waterdicht zoals de meeste het carnaval is tegenwoordig. Zo niet was daar zelfs een van de eersten aan dus dat is fijn, functioneel is er, wel het een en ander op aan te merken en dat heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat de vingerafdrukscanner, niet echt lekker werken zit hier aan de zijkant, op zich een. Prima positie Maar hij best wel vaak moeite met het registreren van mijn vinger gezichtsherkenning heeft hij niet Maar, wel, een front camera, natuurlijk maar daar, zit, geen, gezichtsherkenning, op Nou dat is jammer, staat tegenover dat, er, ook, zeker, voordelen, zijn, aan, het, ontwerp, bijvoorbeeld, een van de Weinige high end smartphones met een, audio check, dat is natuurlijk heel, erg, fijn het is sowieso.

Een van de weinige smartphones met een, fysieke camera knop Nou die kun, je half indrukken op volledig indrukken zoals, je dat van echte cameras, ook gewend ben dus, Daarmee kunnen de focus, vasthouden dan een, foto maken dus, wat dat, betreft, heeft, hij wel, wat, unieke, trekjes, heeft Op stereo speakers die klinken niet supergoed, Maar ja, wel beter dan geen stereo speakers, natuurlijk en zijn wel bovengemiddelde, ruimtelijk, ontwerp, heeft zo zijn voor en na de in ieder. Geval is het lekker symmetrisch en Compact en ja, daar valt zeker wat, voor te zeggen het scherm van het toestel is 61 inch. Groot het is een. Full HD, plus oled scherm is wat. Realistischer dan voorbeeld beschermer van Samsung en ja, dat kun, je het weer fijn vinden of niet fijn vinden maar ik, vind, hem, mooi uitzien de witbalans is goed de kleurweergave. Ook bij Media is goed dan kijken hoe, het gaat met, lekker helder Eigenlijk is er niks op aan te merken, zijn 120 HZ scherm is dus. Ook super vloeiend en het is in 219 scherm en dat wil zeggen dat, je naar bioscoopfilms op de volledige breedte kan kijken is dat. Misschien iets wat, je niet zo heel, vaak, op, smartphones, wil, doen, maar, betekent, ook, dat, je beter kunt multitasken want als, ik op vakanties boven of onder of naast elkaar zetten dan heb, je gewoon meer ruimte omdat, het scherm wat langer is en dat vind ik heel. Erg prettig onder de motorkap is dit toestel niet heel, bijzonder zitten Snapdragon 888 chipset in 8, GB werkgeheugen en gewoon, prima specificaties maar precies wat, je van high end smartphone wacht ik snap trekken 888 kip die staat, erom bekend dat, hij soms best warm kan worden en Dit toestel is niet heel, erg goed in het kwijtraken van die, warmte dus dat, kan dan bijvoorbeeld, als, je hem langer hotspot, gebruikt of als, je zware Games, aan het spelen bent voor zorgen dat, hij, wat, moeite, daarmee, krijgt, omdat hij te warm wordt de software van Dit toestel is een.

Gemixt verhaal aan de ene kant is het een, hele fijne schil, Wat, mij, betreft dus zo niet scheel over Android 11 past niet heel, erg veel aan Dus, het ziet, er vrij klein, uit, maar, zijn, een, heleboel, functies, toegevoegd, Daar ben ik, even denken aan het zijn. We nu dat je als je 2 keer, Je tikt kunt oproepen, Je kan ook handiger multitasken, je kan bijvoorbeeld combinaties van twee apps boven of naast elkaar opslaan en daar vier en vijf minuten meteen naar toe gaan, je pop up schermpjes het is allemaal vrij uitgebreid en Wat dat, betreft, werkt, het prettig maar de keerzijde is dat. Er nogal, wat, bloatware, op staat en dat ondersteuning niet goed is dan is dat. Je kan proberen aan Call of Duty staat er standaard op genstalleerd is op zich nog, geen drama, maar, ik kan het niet. Verwijderen en dat voor een, telefoon van 1000 toch wel echt heel, matig vind ik dat, ze, zijn er meer applicaties die voor genstalleerd en niet verwijderbaar zijn daarnaast toestel draait nu nog op Android 11. Dat is als. Je een high end smartphone die eind 2021 uit zou komen bekijkt niet zo goed maar, het verhaal van dit toestel ligt iets complexer want hij is al april. Aangekondigd en inmiddels in oktober op de markt dus in die. Zin is niet: zo gek, dat, hij, Android, 11 nog heeft, Android 12 komt natuurlijk, wel, maar wanneer dat is dat, is erg. Onduidelijk update beleid van Sony is gewoon niet zo goed uit Ze beloven 2 jaar upgrades en ook 2 jaar misschien iets meer beveiligingsupdate motorbeveiliging update dit toestel zit nog op de veiligheid, pers van juli 2021 al Sinds een, half jaar oud Ik heb gevraagd en zo niet Wanneer, je volgende update van komen nou zo niet doet daar geen uitspraken over dus ja, Hoef, je niet al teveel van verwachten en de telefoon van 1000 die in oktober uit kwam met een beveiligings update van jullie en nog steeds niet geupdate is en dat vind ik Toch echt wel heel, slecht, achter, op, deze, telefoon, zitten, drie cameras, Dat is niet.

Heel, bijzonder, maar, wat wel fijn is is dat. Een 3 Silvolde cameras, zijn namelijk, een, paar, vragen, pixel, hoofdcamera, op, Netflix groothoekcamera en een 12 megapixel camera en die. Laatste is wel, bijzonder want die, heeft, twee, zonen, Ivo Het is een. Periscoop opstelling dus Talent, zit schuin geplaatst en de lens kan switchen, tussen 29 keer en 44 keer zoals ik het goed zeg uit mijn hoofd in ieder, geval insinger, eens, wat, minder, ver of wat verder inzoomen, Wat jammer vind is dat. Hij tussen die, twee zoenen die fotos niet, vloeiend, kan doen dus het is echt de een of de ander en al het, andere wat, je doet is met, digitale seizoen, maar dat die, flexibiliteit geboden wordt is natuurlijk fijn en dat dat met, een lens kan is ook. Technisch indrukwekkend moet heel, veel van die camera verwachten Ja, niet echt, ik, vind, het zon camera niet supergoed fotos die ik, heb, gemaakt, zijn soms, prima soms klein beetje wazig de consistentie van de fotos dus wel goed dus zoomlens lijkt, erg op de gewone lens qua kleuren En zo de gewone camera en een grote camera zijn, kan ik het niet wat beter gewone camera is natuurlijk het beste en mij moet zeggen dat, hij, gewoon een, camera van mijn telefoon van 1000, nou ook niet zo heel goed is hij heeft toch, wat moeite met De kleuren juist krijgen fotos van het, relatief snel bewogen en zeker in het donker ja, gaat dat, niet altijd, lekker, Er, staat, wel, tegenover dat de fotografeer ervaring wel, veel beter is dan die van de meeste smartphones sowieso die camera kunnen, op, helpt, natuurlijk, bij, mee, maar, Ook de applicaties de foto applicatie die is qua indeling ongeveer hetzelfde, als een Sony, Alpha camera heb, ook, uitgebreide, opties, Nou ja, rond de p, stand de S stand bij de sluitertijd alleen maar aanpast en helemaal stand zit echt in de app ingebakken als soort van standaard En werkt de bediening ook heel, erg op een, zelfde manier, als bij, Sony camera, Je kan hem gewoon ook makkelijk voor kiezen, om jpeg en Ralf fotos tegelijk te maken en allemaal dat, soort dingen dus dat, doet Zo, niet erg, goed dat, geldt, ook voor de video Functie dat gaat met de cinema Pro app Althans zo filmen kan ook met een, normale camera app maar, je hebt ook de cinema, Pro app en met, die cinema Pro app kun, je uitgebreidere filmprojecten maken of je toestel, je kan verschillende kleuren schemas dus verschillende looks van Je videos instellen Je hebt veel meer controle over bijvoorbeeld Focus, je kan een, a en een beetje focuspunt instellen en dan kan je met een druk op de knop vloeiend tussen die twee punten focussen dus, als, je echt uitgebreid met filmen of fotograferen op, je smartphone bezig Wil gaan en dan doet hij het dus wel dat, echt heel, erg, goed, maar, daar, staat, wel, tegenover, dat ja, sowieso voor de film functie moet, je echt goed mee kunnen werken voordat, je er wat moois mee, kan maken maar, ook bij de gewone foto app en Film heb als je gewoon point and shoot fotos maakt of filmt dan zijn de resultaten echt minder goed dan bij de gemiddelde andere telefoon van 1000, denken aan een, iPhone of een pixel of een Samsung Galaxy s21 die zijn, gewoon trefzekerder en voor Ja de leek op Foto gebied zeg maar hebben die gewoon beter cameras Is dat.

Echt een afweging die je zelf moet maken tot slot de batterij dat zijn 4500 milliampere batterij dat is behoorlijk, groot voor hoeklijnen toestel is dat. Echt zo, niet netjes voor, elkaar oplader kan niet met 30 watt. Maar dat is niet. Super snel maar het is ook niet slecht draadloos, oplader zit er helaas niet in dat vind jammer gezien prijs van het, toestel de batterij prestaties die zijn net wat, onder gemiddeld de meeste, smartphones, daar kom ik tegenwoordig, ongeveer 2 dagen mee door, komt ook, doordat, ik, wat, Minder op weg ben wat, vroeger vanwege, Corona, maar, dit Ja, daar heb, ik, misschien net twee, dagen, mee, maar, Vaak, zit, het, mee, op de anderhalve. Dag het is niet: slecht en ook bij intensief gebruik zullen er, wel, een, volledige, dag mee door, kunnen komen maar het is zeker niet. En van de sterke, punten van dit toestel Sony Vaart echt een, eigen koers op de smartphonemarkt en dat is iets. Dat ik zeker kan waarderen Ik, zou, niet Xperia 5 Mark III, sowieso een van de weinige, een, compacte high end smartphones, bovendien, heeft, hij, echt, unieke, functies, denk, aan de camera, knop denk, aan de audio jack die is bijna, niet, op high end smartphones, te vinden is Maar ook bijvoorbeeld het 219 scherm de uitgebreide video en fotografeer ervaring en dat zijn dingen die Sony, echt, goed, voor elkaar heeft er staat alleen wel tegenover dat, ook, wel dingen zijn die zo, niet echt slecht voor elkaar heeft een telefoon van 1000.

Softwareondersteuning is echt ondermaat de camera. Ja die is heel, uitgebreid en kan indrukwekkende dingen maar, als, je gewoon een fotootje Mainstreet zal die meestal slechter zijn dan bij concurrerende toestellen de vingerafdrukscanner van het toestel niet helemaal lekker en ze zijn er gewoon wat kleine puntjes of zelfs grotere puntjes die deze, Sony Xperia 5, Mark III niet doet op, het niveau dat, ik, voor 1000 zou verwachten is het anders slecht smartphone aan dat, denk ik niet Ik denk dat, het voor, juiste, doelgroep, wordt, als, je een, compacte high end smartphone wil of als, je echt helemaal into fotos en videos.

https://www.youtube.com/watch?v=cMWw_aNbtOI