Ten eerste is de samsung galaxy s 22 wat kleiner dan zijn voorganger de s21, at en 62 inch scherm b, zegt een 61 inch. Scherm en de randen zijn wat kleiner geworden en wat vooral opvalt is dat, is nu helemaal egaal, zijn dus aan de zijkanten en de bovenkant, heeft dezelfde rand als de onderkant. Meestal is de rand aan de onderkant van de smartphone dikker en dat ziet er wel heel. Erg mooi strak uit ver is het ontwerp ook, iets, veranderd maar in de basis is nog. Steeds hetzelfde het is wat. Platter, geworden dus de achterkant die echt helemaal plat de zijkanten heeft nog steeds de kleine bolling voor kans natuurlijk helemaal plat dat betekent, wel dat het, iets scherper is nou in mijn hen, zon had ik daarover dat, ik dat, wel, storend vond ik moet zeggen in dagelijks. Gebruik is het me niet. Zo heel, erg, meer, opgevallen dus het is geen probleem ziet, ook wel mooi uit en deze s22 heeft een, glazen achterkant de camera, bol bol die is wel. Iets minder mooi verwerkt vind ik die heeft nu echt een apart randje tegenover de rand van de zijkant hebben een s21 zat hij er gewoon iets mooier in verwerkt was het nog steeds een apart stukje maar, viel dat, minder, op zijn allemaal kleine dingetjes is 22, is Verder voorzien van een, snelle vingerafdrukscanner in het scherm heeft, gezichtsherkenning, heeft, behoorlijk, goede, stereo speakers, zeker voor, een, smartphone van dit, formaat, heeft, geen, audio jack en het ontwerp is natuurlijk ip68 waterdicht zoals, je van die een, smartphone mag verwachten, het gewoon heel, goed, afgewerkt, het ziet, Er mooi uit het is lucs, het is helemaal.

Prima hij is in een. Aantal kleuren me zwart, en wit, maar ook deze groene die ik zelf heel, erg mooi vind en roze versie en nog een, aantal andere kleuren die exclusief, bij samsung zelf verkocht worden tot slot nog, even kort de materialisering, ten eerste de achterkant dus nu van glas mat Glas het frame is van armor, aluminium dat, ze, iets steviger, aluminium dan het standaard, aluminium waar de s21 van gemaakt was en het toestel gebruikt gerecycled plastic en hoe. Je daar niet al te, veel van verwachten, het gaat, om een, paar kleine onderdeeltjes intern in het toestel aan de buitenkant zit helemaal, geen plastic en het is 20 procent gerecycled plastic en 80 nieuw plastic dat, stelt, niet heel, veel, voor, maar het is een stapje in De goede richting dat 61 inch scherm aan de voorkant is een. Full hd plus amoled scherm met de variabele verversingssnelheid tot 100 20 hertz variabel moet, je je niet al te, veel bij voorstellen hij gaat niet helemaal van een of 10, tot 120 en alles daar tussenin maar heeft een, aantal, verschillende, standen, maar, goed het is wel een Heel mooi vloeiend scherm en dat is het. Belangrijkste de helderheid is hoogste. Piek helderheid is 1300 ik ben nu op wintersport cap hem in de zon gebruikt en ja het is weliswaar de winterzon maar wel verder bergson en ook daar is die. Gewoon nog echt uitstekend leesbaar dat is wel heel, erg, fijn, film, wel, op dat die, soms een heel, klein, beetje lijkt flikkeren in de felle, zon heb, ik, echt, maar, een, paar, keer, gezien, dus het is geen drama en over het.

Algemeen is het gewoon nog, steeds, een van de mooiste smartphone schermen dat is ook. Super helder is en daarmee in de zon bruikbaar dan de prestaties daar ben ik, een beetje dubbele over aan de ene. Kant het is een heel, snel, presterende, telefoon, ik, heb, hem nooit. Last van gehad wat die, traag is dus wat. Dat betreft is helemaal niks op aan te merken en presteert hij zoals een high end smartphone mag verwachten heeft ook 5g heeft 8 gigabyte werkgeheugen allemaal prima en waarschijnlijk vinden de meeste mensen de verschillen met een echt top chip niet merken ik zeg echt top chip want Die zit hier namelijk niet in helaas zit een, exynos 2200 zet in dat, samsungs eigen chip en wat ik gelezen heb online ik, heb hem nog niet kunnen vergelijken met de snapdragon 8 jaguar dat is de nieuwe. Snapdragon chip die ook in amerikaanse versie van deze, s22 zit die directe, vergelijking, heb ik niet kunnen maken maar, wat ik online lees is deze ex emails variant, toch, echt, wel, duidelijk, een, stukje trager en dat is natuurlijk gewoon heel erg jammer want het, is een. Topsmartphone de meeste topsmartphones dit jaar zit is net reken echt jaguar een chip in maar deze dus niet en daarmee geef, je misschien net een, streepje achter maar zoals gezegd de meeste mensen zitten daar niks van merken, hij presteert, nog steeds heel, erg goed en dat is Uiteindelijk het belangrijkste de software van dit toestel is de one you why versie 4 punt een over android 12, the one you.

Why is natuurlijk wel bekend dit, is een. Evolutie ervan de verschillen zijn niet heel, erg groot, wat ik leuk vind is dat hij de kleurenpalet opties van android 12 ook gentegreerd heeft wil zeggen dat, je bijvoorbeeld hem in mijn geval groene de kleurtjes, hier bij de quick settings kan hebben nou die kun, je zelf Instellen aan de hand van de wallpaper van het toestel verder is het gewoon een, hele fijne software het is niet. Zo druk als het ooit was het, is mooi gestroomlijnd, ziet, er goed uit de staat wel een, beetje bloatware op samsungs eigen bigsby is gewoon doorn in het oog wat, mij betreft maar ook verder staan er redelijk wat, applicaties, voor genstalleerd dat is jammer maar dat is Ook echt het enige kleine nadeel aan deze software verder super uitgebreid en heeft samsung echt een heel, goed update beleid dit toestel krijgt 4 android upgrades dus dat, wil zeggen dat die android, 13, 14 15 en 16 krijgt en vijf jaar beveiligingsupdates en dat is gewoon simpelweg Het beste wat, je kunt krijgen in een, android smartphone en komt heel, dicht, bij, wat apple doet met zijn iphones en dat, heeft samsung echt super goed, voor elkaar de camera, module hier op de achterkant ziet er misschien hetzelfde, uit, als bij de galaxy s, 21 maar Dit is die, zeker niet, het zijn, drie cameras, natuurlijk weer, aan, zon, camera grote, camera en een, hoofd camera maar, het zou, meldt, nieuwe cameras en vooral die hoofd camera dat is de nieuwe blikvanger zijn 50 megapixel camera met een, grotere sensor dan de galaxy s 21.

En dat betekent dat, hij meer detail, moet kunnen, vastleggen maar ook dat die in het donker betere fotos maakt mij nog steeds, standaard 12 megapixel fotos of vanavond half megapixel fotos om precies te zijn en ik moet zeggen van de detail, verbeteringen zie ik niet heel, erg Veel tegenover zijn voorganger ik heb ze nog niet direct naast elkaar gelegd die hou, je nog van me tegoed maak de fotos zijn mooi in detail. Rijk maar dat, waren, ze, al waar, wel een, verschil zit is als. Het wat, donkerder wordt hoe snel de fotos bewogen zijn beide s21 was dat. Nog wel, redelijk, makkelijk zodat de foto dan bewogen was bij. Dit toestel is dat. Minder snel het geval en dat betekent dat hij gewoon beter. Oh is geworden in alle omstandigheden goede, fotos, kan maken en dat weer net een, stapje beter doet dan zijn voorganger zijn geen schokkende verbeteringen maar is wel weer net een, betere camera en de blijft gewoon een van de beste smartphone cameras die in alle, omstandigheden, consistent mooie Fotos maakt en dat is natuurlijk heel. Erg fijn want die, grote camera en dus um camera die hebben qua kleuren en uitstraling hele consistente fotos met hoofdcamera, dat is sowieso fijn de grote. Camera is een. 12 megapixel fotocamera ik moet zeggen de fotos zijn niet super detail. Rijk en scherp en zeker in de hoeken worden ze wat vager dus ze zijn echt wel smartphones die dat, beter doen de zon camera zijn 10 megapixel camera met, drie keer zoem en die, doet het ook, prima maar is ook niet heel bijzonder want de selfiecamera.

Dat is een: 10 megapixel camera en die. Maakt mooie selfies met mooie levendige kleuren. Dat is fijn en tot slot de film functie die maakt ook, hele, mooie videos, zeker, je 4k dan kreeg gewoon echt mooie filmpjes schieten die mooie, kleuren hebben goede dynamische range ook, behoorlijk goed gestabiliseerd zijn in 8k, kun, je ook filmen maar dat, zou, ik, je niet Aanraden ten eerste is de framerate er dan alleen maar 24 frames per seconde, ten tweede wordt het hele grote bestanden waar, je eigenlijk helemaal geen meerwaarde aan hebt dus dat moet, je lekker overslaan dan de mogelijke bottleneck van dit toestel de batterij. In mijn preview was ik daar erg huiverig over namelijk een, 37 100 millioen per uur wat rijders kleiner dan de batterij van de s21 en die was dan niet zo best gelukkig kan ik, je melden dat deze batterij maar alles meevalt, je kan er gemakkelijk de dag Mee doorkomen met mijn gebruik thuis, als, ik thuis, werkt, nog, steeds ja, dan kom, ik, er, anderhalve, dag mee door. Bij veel smartphones is dat. 2 dagen dus in die, zin is de batterij, minder dan die van de meeste smartphones dus het is echt wel een, minder dan gemiddelde batterij maar ik heb er nooit problemen mee gehad, ook, hier, op vakantie niet dat die te. Vroeg leeg was dus, het is wel, gewoon een, voldoende batterij en dat is natuurlijk uiteindelijk het, belangrijkste ik kan met 25 watt laden was niet.

Bijzonder snel, hij kan draadloos laden, hij kan ook, reverse draadloos laden dus wat. Dat betreft is het. Wel heel, erg, uitgebreid, wat rij is zeker niet een van de sterke punten van de galaxy s, 120 maar hij is wel voldoende de samsung galaxy s. 22 is niet. Een hele spannende upgrade tegenover voorganger maar wel een, hele, goede, holland, android smartphone, heeft, eigenlijk, twee, zwakke, puntjes eentje is de batterij die, scoort, een, krappe, voldoende tweede is de grote. Camera die is bij, sommige, andere high end smartphones, echt beter maar, los daarvan scoort dit toestel eigenlijk op alle vlakken top heeft fijne software supergoed update beleid daarmee loopt die echt, voor op, als een, concurrenten, bovendien, ziet, er heel, erg, mooi, uit, vind, ik, het vernieuwde ontwerp Is mooier dan het ontwerp van vorig jaar hij is waterdicht en kan draadloos opladen heeft een super mooi scherm hij snel maar alles erop en eraan en wat dat betreft is dit eigenlijk de makkelijks aan te raden android smartphone want als. Je niet zon probleem hebt met iemand kleinere batterij dan is dit het toestel dat, gewoon, alles doet hij is ook. Vrij compact met zijn 61 inch, het kunt, natuurlijk een, voordeel of een, nadeel vinden maar, als, je dat een, voordeel vind is dat. Zeker ook, belangrijk, als. Je nou niet zo veel geeft om dat, kleine scherm en een, grotere batterij wil dan is de samsung galaxy s 22, plus misschien een, aanrader moet wel zeggen dat ik de meerprijs van 200, euro tegenover dit toestel, flink, vindt, maar ja, dan heb, je wel, nog, steeds, Een ontzettend goede rol aan, telefoon maar dan zonder de bottleneck van de batterij en dat is natuurlijk wel heel, erg, fijn, ik ben smartphone en dominic bedankt voor het kijken van deze, video ik, hoop dat, je er wat aan gehad hebt mocht, je nog vragen hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=XZfYF6GHo3A