Luxe relatief compacte fijne en betaalbare high end smartphone en in deze video vertel ik, je er alles over Muziek, sami 12 x is een soort light versie van excel mi 12 het standaard topmodel van xiaomi deze kost 200 euro minder zon 600 euro en wat die vooral In levert is een paar luxe, dingetjes draadloos laden kan niet bijvoorbeeld niet en hij heeft een oudere chipset de snapdragon, 800 70 chip in plaats van de snapdragon etienne one chip. Dat is de nieuwste high een chip, verder draait hij op audio software maar los daarvan zijn de twee eigenlijk identiek en is dit dus best een, interessante optie, als, je wat geld wil besparen over het ontwerp van deze, xiaomi 12x ben ik, erg te spreken, toestel heeft Een scherm van 63 inch dat is niet. Al te groot en daarmee is de telefoon ook relatief compact zeker van high end smartphone maar tegelijk ook niet zo klein dat ik, het scherm te klein, vindt om te gebruiken is wat. Mij betreft is de maat, een goede, midden, stap ja en verder is die. Gewoon heel, mooi afgewerkt het frame is van aluminium de achterkant van matglas hij zich in deze donker grijze variant, rijst in het wit en in het roze de telefoon heeft een, wat, gebogen scherm aan de voorkant maar niet zo sterk gebogen dat het storend is in gebruik Hij heeft een klein gaatje in het scherm voor de selfiecamera het is gewoon echt allemaal heel, erg mooi de telefoon kon luxe over en wat mij betreft is het een van de best ontworpen high end smartphones, op dit moment.

Hij heeft ook nog wat leuke extras in tom ontwerp bijvoorbeeld aan de bovenkant infrarood poort waarmee. We als afstandsbediening voor, je tv kan, gebruiken, heeft, stereo speakers, getuned door, haar mcardle en die, klinken behoorlijk goed hij is niet. Volledig waterdicht hij is wel spatwaterbestendig maar dus niet valide volledig ip67 waterdicht dat is jammer, hij heeft, daarnaast geen audio jack. We dat is natuurlijk een, standaard tegenwoordig de vingerafdrukscanner zit in het. Scherm het is een optisch model in plaats van ultrasoon model, maar hij, werkt, wel, gewoon, prima dus ja, wat mij betreft is het ontwerp zowel functioneel, als qua afwerking en design heel erg goed het scherm is zoals gezegd een 63 in scherm, het gaat, om een, oled Scherm met een, full hd, plus resolutie dat standaard en ook gewoon. Prima ja, het is geen kwaad, a deden ze niet het scherpste scherm moeite maar daar merk, je eigenlijk in de praktijk vrij weinig van de helderheid is goed het scherm, ziet, er heel, mooi, uit kleurweergave is goed, hij is levendig. Contrast is natuurlijk oneindig, oog, omdat, het oled scherm is heeft een, vesting snelheid van 120. Ertsen zij is lekker vloeiend en het enige dat, ik eigenlijk op scherp aan te merken heet is dat de automatische helderheid wat, traag reageert dus het duurt soms, even voordat hij als. Je naar buiten gaat de helderheid omhoog schroeft dat soort dingetjes het is geen drama. Maar het is wel net irritant en dat, vind ik voor een high end smartphone jammer de chipset is zoals gezegd niet de nieuwste qualcomm high en chip maar een, wat ouder model de snapdragon, 800 70 en dan kun, je op twee manieren naar kijken, aan ene, kant, Zit die snappen ringen 78 kip bijvoorbeeld ook in de poco, f3 pro en die, kost zon 250 euro op dit moment deze kost 600 euro en dat, geeft al aan, dat, je het om de prestaties, niet perse hoeft te doen aan de andere, kant, moet ik, ook, Zeggen de chip is wat.

Ouder mij is ook wat, efficinter dan de snapdragon etienne warm en eigenlijk merk ik in het dagelijks gebruik niet zo heel, erg veel verschil top zoey 12 heb ik natuurlijk ook gereviewd die was heel, erg, snel, maar, dit, toestel, voelt, ook heel. Erg snel en als je maynt gaan gamen of als, je hele zware applicaties gaat draaien dat, soort, dingen ja, dan is deze natuurlijk gewoon net wat, minder krachtig maar voor de meeste, taken en bij het dagelijks gebruik merk ik eigenlijk niet dat, deze, onderdoet, voor, een, echte, High end chip en wat dat betreft is het dus een, goede tweede of wat mij betreft het werkgeheugen bedraagt 8 gigabyte en de opslagruimte is tom, naar 256 gigabyte in nederland en dat ook heel, erg, goed, als, je een, telefoon wil waarmee, je zo lang, mogelijk kan Doen en als, je dan de tube denk dat software altijd wat zwaarder wordt door de jaren, heen dan zou het de deur kunnen dat, je op gegeven moment en wat last van gaat hebben dat dit niet de krachtigste telefoon is een. Klasse is maar voor nu en ik denk zeker voor de komende twee misschien wel drie of vier jaar ik denk ik, niet dat, je een heel, erg groot, verschil gaat merken in het dagelijks gebruik, tussen, deze, chipset of de snellere snapdragon etienne one chip van ik zou Nu 12 en al dat betreft is het wat, mij, betreft een, goede, keuze, om deze, wat lichter uitrusten over software van dit, toestel ben ik, niet helemaal uit, wat, ik ervan moet vinden het vaak heeft, echt, twee kanten, ten eerste hij draait op de mini white 13.

Dat is de nieuwste software schil van jou mee die een, stuk verbeterd is tegenover de vorige versie wat mij betreft en niet meer een nadeel is in die, zin zou, nog, wel, een, beetje, veel bloatware op, maar, goed, daar, eens mee te leven visueel is er verder Ook geen enkel verschil met de sherry, 12 dus echt op smartphone van xiaomi de is wel een. Ander verschil en dat is dat. Hij minder body is de implementatie op dit toestel heeft gewoon echt minder buks ben tegen, minder problemen, aangelopen, wat dat, betreft heeft die een. Voorsprong tegenover zijn grotere en duurdere broer maar de andere kant is het update. Beleid en de android versie waar die opdraait want ik zou nu 12 die draait op android 12 dit toestel draait nu nog, op android elf was sowieso natuurlijk ook, vrij, idiote voor een high end smartphone die redelijk. Recent uitgekomen gezien android 11 ja, al heel, oud, is en android 12 inmiddels al bijna driekwart jaar uit is dus dat, dit toestel niet gewoon op en 312 uitgebracht is dat. Snap ik, niet helemaal dat hij, update, naar android 12 die nu. Nog niet is en ook niet in de nabije toekomst lijkt te komen dat, vind ik ook een, beetje dubieus het update, beleid van xiaomi geldt wel voor de hele twaalf serie hebben ze mij verzekerd dus dat betekent, dat, ook, dit, toestel, drie, jaar, entree trap, reeds en Via beveiligingsupdates krijgt verschil is natuurlijk wel dat n van die drie android update al gaat naar de upgrade van android 11 na en rood 12 dus.

We dat betreft sta, je een, nul achter en op het vlak van beveiligingsupdates, moet ik zeggen dat die op dit moment. Nog draait beveiligingsupdate van december 2021 die is inmiddels 5 maanden oud nou het toestel is nog niet. Zo heel, erg lang, op de markt, dus dat die nu al vijf, maanden achterloopt kwamen veilig is updates ja, wat mij betreft is dat niet echt een, goed teken voor de beveiligingsupdates naar de toekomst toe en dan mag filmen nog wel beloven dat het, vier, jaar, geupdate Gaat worden maar als die nu al vijf, maanden achter loopt, wat, heb, je er dan aan vraagt me een, beetje, af, dus, het software verhaal is dubbel op dit moment werkt hij, prima zelfs op beter dan xli 12 maar de andere. Kant is dat de software eigenlijk nu al verouderd is en het update, beleid ook niet echt heel, erg hoopvol stemt de drie cameras, achter op, dit, toestel, zijn dezelfde, als die van de economie 12 en dat is goed. Nieuws want voor een telefoon van 800. Euro waren die al behoorlijk, goed deze kost 600 euro en heeft dus de zelfde cameras en dat betekent dat ze zeker voor deze prijs, ook, behoorlijk, goed, zijn, het zijn, vijftig, megapixel, hoofd camera en daar ligt de focus, dus niet meer, op, zoveel, mogelijk, megapixels, zoals, chrome, Hier wel eens gedaan heeft maar gewoon op degelijke fotos en die maakt hij, ook, wat, zijn detail, rijk ook in het donker maakte, telefoon, mooie fotos het is ook een, behoorlijk grote sensor de witbalans is soms een, beetje te blauwig en fotos kunnen zoals een, beetje, grauwig Uitvallen bijvoorbeeld bij wat, minder, goed, weer dus wat dat betreft is het ook niet, perfect maar, als, je daar, even doorheen kijkt dan maakt die wel in de meeste omstandigheden goede fotos met een, mooi contrast, hoge dynamische range veel details en scoort hij wat, mij, betreft, voor Een telefoon van 600 euro echt top naast hoofd camera en gie en 13 megapixel fotocamera die presteert.

Ok, het is niet. Een van de betere in een, ai een, smartphone zeker aan de randen van de fotos merk, je dat de kwaliteit van de lens toch wat minder is maar hij maakt nog steeds vrij mooie fotos en fijn dat, hij, erop, zit, daarnaast, ligt, nog, een, 5, megapixel telen Macro camera dat, ze, ze, maken, op camera die een, beetje ingezoomd is kun. Je gezicht leuke dingen mee doen maar de andere kant van het verhaal is dat de kwalitatief ook niet super goed is videos die dit, toestel, schiet, zijn mooi en stabiel en ook prima van kleur de selfiecamera is een. 20 megapixel selfie camera en die maak niet zon hele, mooie, fotos zijn, wat flets en ook niet super detail. Rijk dus dat is jammer zijn power, krijgt werkzaam wie, 12x van een, 45 honderd miliaan per uur batterij die met 67 wat, kan opladen das, dus supersnel en dat is heel. Erg fijn hij kan die draadloos opladen dat, kan ik zou nu 12 wel dus dat is een van de vlakke waarop, je een beetje inlevert maar dat is op zich geen drama de batterij presteert, prima je kan er makkelijk de dag mee doorkomen ik kom er met Mijn gebruik net geen of net wel twee dagen mee door en dat is ongeveer. Gemiddeld ik had verwacht dat, deze batterij beter zou presteren dan die van excel u12 omdat de ja, het toestel grotendeels tzelfde batterij ook hetzelfde is maar een, chipset van deze wat efficinter is moet zeggen ik heb dat in de praktijk, niet zo gemerkt dus, dat, voordeel, dat Hij had kunnen zijn tegenover, grote broer is er, niet, echt maar, wat het belangrijkste is, is dat de batterij van het, toestel gewoon prima is met de show, die 12 x, zij charlie en luxe high en ervaring meer voor 600 euro en dat pakt het mij betreft Heel goed uit toestel is daarmee wat, goedkoper dan de gemiddelde hi een, smartphone zijn zeker ook vlakken wel op die wat, minder, scoort dan de gemiddelde high end smartphones of zijn de prestaties.

Iets minder is de telefoon niet volledig waterdicht kan die niet. Draadloos laden dat, soort, dingetjes die zijn jammer maar die is prima mee te leven de enige echte mr vind ik dat de software. Vrij verouderd is maar ook dat is voor, veel mensen niet een deal breaker denk ik en wat, je ervoor terugkrijgt is een, telefoon die, dus betaalbaar is maar. Wel een, hele, fijne gebruikservaring biedt en heel leuks over kocht hij is niet. Te groot op het 63 in scherm het ontwerp is mooi en goed afgewerkt het scherm is prachtig en daarmee is de eerste indruk van het toestel al goed de software is niet. Mijn favoriet maar wel ruim voldoende en de cameras, presteren ook, erg goed batterij is prima en zo zijn alle basics, eigenlijk gewoon ruim in orde, bij de toestel, en betaal, je wel een prijs die wat, lager ligt dan de gemiddelde high end smartphone en daarmee vind ik Deze show die 12 x, echt een, hele goede allround keuze en heeft chemie wat mij betreft echt goed werk geleverd mocht, je wat meer gefocust zijn op die snelheid of juist wel echt een, waterdichte telefoon willen zijn er wel, wat, goede, alternatieven bijvoorbeeld de samsung galaxy s; 21 de oneplus 9 en de google pixel 6 of als, je liever een iphone wil is ook de apple, iphone 12 mini en erg goede keuze ongeveer voor dit bedrag maar, aan ja, deze vind, ik, misschien wel, best gebalanceerd van al die toestellen en is dus op Dit moment mijn aanrader ik ben smartphone, dominique en dit, was de xiaomi 12 x geeft.

https://www.youtube.com/watch?v=ab9NPzcQVBg